Hoppa till innehåll

Årsrapport 2017

by på 22 Dec, 2017

Årsrapport 2017

Föreningen har nu passerat 400 uppkopplade fiberanslutningar. Under året har ytterligare 7 fastigheter anslutits. Vi har nu 419 fastigheter anslutna varav 401 är uppkopplade. Flera av fastigheterna som anslutits i efterhand har skett vid ägarbyte. När det funnits slangar dragna till tomtgräns, har det varit problem med fiberblåsningen pga. vatten läckt in.

Det har varit en del driftstörningar i Telias nät som påverkat tv-sändningar och ip-telefoni.

Mästerby har drabbats av många strömavbrott under året. Vid många korta avbrott skadas lätt utrustning som Gateway och digitalbox. Sören har fått många samtal från medlemmar som haft problem med ip-telefoni och digital-tv. Han har ringt till Telias support för de medlemmar som inte fått ordning på sina problem trots flera kontakter med supporten. När problemen kvarstår efter upprepade omstarter av Gatewayen skall den bytas ut.
Ni som har liknande återkommande problem skall ringa Telias support 020 755 766, välj alt.2 och begära att få Gatewayen utbytt kostnadsfritt.

Vi saknar fortfarande backupper i noderna Vall och Bander. När Telia lägger ner stationerna hösten 2018 hoppas vi få tillgång och installera backupper där.

Fibernätet har varit skadefritt ytterligare ett år. Nya märkskyltar har monterats på samtliga skåp och samtidigt gjorts förebyggande underhåll (rensat bort sly, slingrande växter, myror, getingbon och efterfyllt med lecakulor).

Många fastigheter har bytt ägare under året vilket medfört merarbete för kassören. Om ni skall sälja fastigheten kontakta då kassören i god tid innan nya ägarna tillträder. Det är viktigt att föreningen får informera tillträdande om övertagandet av fiberanslutningen. Utrustningen som tillhör fastigheten lämnas kvar om nya ägarna övertar fiberanslutningen, annars skall den lämnas tillbaka till föreningen.

Medlemsavgiften för 2018 blir oförändrad 100kr.

Vi tillönskar våra medlemmar och samarbetspartners
God Jul Och Gott Nytt År
Styrelsen

From → Okategoriserade

One Comment
  1. Bo Flodman permalink

    tackar

    ni är duktiga som fixar allt

    önskar god jul o gott nytt år

    ________________________________

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: